goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Weer en klimaat in Begur

goedkoop-naar-spanje.nl

Hoogteverschillen 

Het weer en klimaat in Begur is prima. Als gevolg van de hoogteverschillen heerst er niet in de gehele deelstaat hetzelfde klimaat. Het Middellandse Zeeklimaat, met invloeden van het landklimaat, is zacht en gematigd aan de kust, met extremere temperaturen in de hoger gelegen zones. 

Subtropisch 

De term mediterraan klimaat verwijst naar het klimaat in landen rond de Middellandse Zee. De zomers aan de Costa Brava zijn warm en de winters, waarin de meeste regenval plaatsvindt, zijn mild. Het mediterrane klimaat wordt vaak bij het traditionele subtropische klimaat gerekend. 

Maandneerslag 

Dit klimaat karakteriseert zich doordat de droogste maand in de zomer een gemiddelde maandneerslag heeft van minder dan 30 mm en dat de natste maand in de winter ten minste gemiddeld driemaal zoveel neerslag heeft als de droogste maand in de zomer. 

U bent terug van een bezoek aan Girona. U heeft ontspannen gewandeld door nauwe straatjes en Sarsuela gegeten op de Plaza de la Independencia. U gaat morgen met de kinderen naar een waterpaleis. U drinkt nog een glaasje witte wijn. Het is lekker buiten. Het weer en klimaat in Begur is heerlijk. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *