goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Weer en klimaat in Barcelona

goedkoop-naar-spanje.nl

Warme zomers 

Het weer en klimaat in Barcelona is mediterraan. De term mediterraan klimaat verwijst naar het klimaat in landen rond de Middellandse Zee. De zomers in Barcelona zijn warm, en de winters, waarin de meeste regenval plaatsvindt, zijn mild. Het mediterrane klimaat wordt vaak bij het traditionele subtropische klimaat gerekend. 

Gemiddelde maandneerslag 

Dit klimaat karakteriseert zich doordat de droogste maand in de zomer een gemiddelde maandneerslag heeft van minder dan 30 mm en dat de natste maand in de winter tenminste gemiddeld driemaal zoveel neerslag heeft als de droogste maand in de zomer. 

Weinig neerslag 

Er valt per jaar weinig neerslag. De gemiddelde jaartemperatuur is 17°C. De gemiddelde maximumtemperatuur in januari is 15°C en in augustus 28°C. 

U bent terug van een bezoek aan Barcelona. U bent geïmponeerd door het Parc Guell en de Sagrada Familia. Morgen weer naar dat leuke strandje met dat gezellige vistentje aan het water? U drinkt een glaasje Sangre de Torro. Het is nog steeds heerlijk buiten. Het weer en klimaat in Barcelona is geweldig. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *