goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Vakantie op Grancanaria

goedkoop-naar-spanje.nl

Droom 

Vakantie op Gran Canaria is een tropische droom. De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan ten westen van Afrika en ter hoogte van Marokko. De eilandengroep bestaat uit zeven bewoonde hoofdeilanden en zes kleinere eilanden. De hoofdeilanden zijn Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera, en El Hierro. 

Pico de las Nieves 

Gran Canaria is het derde eiland in grootte, maar wel het belangrijkste eiland. De hoogste top is de 

Pico de las Nieves, 1949 m. Deze wordt omgeven door imposante rotsformaties als Roque Nublo en Roque Redondo. Aan de zuidoostkant vindt u de grote zandstranden waar het eiland bekend om is, zoals Playa del Inglés en Maspalomas met 250 hectare witte golfende duinen. 

Stranden 

Overal langs de kust van Gran Canaria zijn nog veel meer uitnodigende stranden te vinden waar men heerlijk van de zon kan genieten. In de buurt van de vier stranden Puerto Rico, San Agustin, Mogán en Las Canteras ervaart u de levendige en kleurrijke cultuur van Gran Canaria met een zweem van Afrikaanse invloed. Spannend. 

Winterzon 

De bergen midden op het eiland houden de uit het noorden komende wolken tegen. In het zuiden is het vrijwel elke dag van het jaar onbewolkt, zodat men hier zowel in de zomer als in de winter optimaal van de zon kan genieten en er heerlijk in de helderblauwe zee gezwommen kan worden. 

Wandelaars 

Het eiland is een verrassend paradijs voor wandelaars, omdat het landschap voortdurend verandert en er veel afgelegen plekjes te vinden zijn. Koele kloven, robuuste ravijnen en blauwfrisse bergbeekjes vormen een prima afwisseling met het bruisende strandvertier. Vakantie op Gran Canaria is zo afwisselend. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *