goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Vakantie op Fuertaventura

goedkoop-naar-spanje.nl

Hoofdeilanden 

Wat dacht u van een vakantie op Fuerteventura? De Canarische Eilanden liggen in de Atlantische Oceaan ten westen van Afrika en ter hoogte van het Moorse Marokko. De eilandengroep bestaat uit 

zeven bewoonde hoofdeilanden en zes kleinere eilanden. De hoofdeilanden zijn Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, La Gomera en El Hierro. 

Jandía 

Fuerteventura is na Tenerife het grootste Canarische eiland. Fuerteventura ligt op slechts 115 kilometer van Kaap Jubuy en bestaat uit het hoofdeiland Maxorata of Majorata, dat door de landengte Istmo de la Pred is verbonden met het zuidelijke schiereiland Jandía. 

Playa del Matorral 

De mooiste stranden liggen in het noorden en in het zuiden aan de oost- en westkust van het schiereiland Jandía. In het uiterste zuiden van het schiereiland ligt rondom de vuurtoren op Playa del Matorral een groen en beschermd moerasgebied. De flora is hier overweldigend. 

Vulkaanuitbarstingen 

Fuerteventura is het oudste eiland van de eilandengroep. De hoofdoorzaak van zijn ontstaan is een stijging van de zeebodem geweest. U hoeft zich hier geen zorgen te maken. De laatste vulkaanuitbarstingen dateren van zo’n tienduizend jaar geleden. Een vakantie op Fuerteventura is een uitbarsting van strand, cultuur en genieten. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *