goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Vakantie in Torremolinos

goedkoop-naar-spanje.nl

Zonnige ontmoeting 

Uw vakantie in Torremolinos wordt een zonnige ontmoeting met Spanje. De Costa del Sol is misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende kuststreek van Spanje. Dit is een 300 km lang gedeelte van de Spaanse kust aan de Middellandse Zee. 

Torens en molens 

De stad ligt vlakbij Benalmadena en het vliegveld van Malaga. De naam Torremolinos komt van Torre en Molinos. Torens en molens. Vroeger waren er hier veel windmolens te vinden. Daar is niet zo veel meer van over. Torremolinos was een klein slaperig vissersplaatsje en heeft zich in de jaren zestig omgetoverd tot een levendige badplaats met veel mogelijkheden tot amusement en vertier. 

Discotheken 

In de kleine witte straatjes vindt u frivole terrasjes, leuke restaurantjes, gezellige winkeltjes en indien u door wilt gaan tot in de echt late uurtjes veel exotische discotheken. Torremolinos is ook een beetje Nederlands. Veel bekende Nederlanders als Hans Kazan of Pia Beck, de beroemde jazz pianiste, vonden hier hun walhalla. Vergeten we nog iemand? 

Broodje kroket 

Die Nederlandse sfeer is een beetje blijven hangen. Veel ondernemers uit Nederland hebben zich hier gevestigd. U hoeft weinig moeite te doen om een broodje kroket of kaas te bemachtigen. Torremolinos is in de laatste jaren vooral gegroeid door de uitnodigende stranden. Stranden waar u alle denkbare watersporten kunt beoefenen, maar ook gezellig aan het strand een visje kunt eten. Na afloop flaneert u door de stad. 

La Carihuela 

De stad is onderverdeeld in verschillende wijken. In Sant Miguel, in het centrum van de stad, vindt u de ene kroeg na de andere. Hier staan ook de grotere openluchtdiscotheken. Dit is het domein van de jongeren. Ouderen zoeken liever de oude stadswijk La Carihuela op. Een redelijke rustige en nog authentieke stadswijk. Hoe dan ook, uw vakantie in Torremolinos wordt een feest. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *