goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Vakantie in Estartit

goedkoop-naar-spanje.nl

Spanje 

Uw vakantie in Estartit wordt een ontdekking. Het Iberisch schiereiland is een Zuid-Europees land met een zeer eigen cultuur. Spanje is al sinds het begin van de zestiger jaren een van de topvakantielanden van Europa. Niet zo gek met duizenden kilometers strand vanaf de Pyreneeën tot aan de Straat van Gibraltar. Maar Spanje heeft veel meer te bieden. 

Portbau 

De Costa Brava die begint bij Portbou aan de Franse grens loopt tot Blanes, waar hij over gaat in de Costa de Maresme. Langs de 200 kilometer lange, grillige kust treft u aan een oneindige verzameling uitnodigende fraaie baaien. Olijfgroene pijnbomen vormen de grens van bijna alle stranden. 

Catalaanse cultuur 

Veelal wordt de Costa Brava in verband gebracht met massa toerisme, maar dit is slechts op enkele plaatsen het geval. Het merendeel van de Costa Brava, met name het binnenland, bestaat uit mooie en pittoreske dorpjes waar men nog de aloude Catalaanse cultuur tegenkomt. Een van die dorpjes is Estartit. 

L’Estartit 

De aanwezigheid van de eilandengroep Illes Medes, vlak voor de kust heeft l’Estartit tot een bekend duikoord gemaakt. Het dorp ligt aan de voet van het Montgrígebergte. Het voormalige vissersdorpje groeide door de aanwezigheid van een kilometerslang zandstrand uit tot een populaire badplaats met onder andere een mondaine jachthaven. 

Zandstrand 

U gaat genieten van een meer dan 5 km lang zandstrand met ondiep water, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Ook zijn er langs de kust van de Montgrí veel verscholen kleine baaien die alleen te voet of per boot te bereiken zijn. Hier kan men van de rust genieten, van elkaar en misschien wel de duiksport beoefenen. 

Platja Gran 

Dit is een lang strand verdeeld in drie stukken. Het hoofdstrand, het strand van Els Griells en het brede strand van La Pletera 1,8 km x 70 m. Zowel de zwemzones als de gedeeltes waar sporten kunnen worden beoefend zijn met boeien afgebakend. Het is een strand van fijn wit zand en ondiep water. Uw vakantie in Estartit wordt een strandvakantie. Maar er is meer. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *