goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Vakantie in Blanes

goedkoop-naar-spanje.nl

Vuurwerk 

Uw vakantie in Blanes wordt vuurwerk. Het vuurwerkconcours is een internationale wedstrijd tussen verschillende landen. Dit Santa Anna festival vindt altijd plaats in de derde of vierde week van juli. Tijdens het concours wordt meer dan 500.000 kilo aan vuurwerk de lucht in geschoten. Maar er is natuurlijk veel meer te beleven in dit leuke dorp dat ligt in het trotse Catalonië. 

Catalonië 

De regio Catalonië is verdeeld in de vier provincies Barcelona, Gerona, Lleida en Tarragona. Het is een van de belangrijkste toeristische gebieden aan de Middellandse Zee. Langs de Costa Brava treft u aan een oneindige verzameling uitnodigende fraaie baaien en kleurrijke dorpjes. De provincie Gerona bestrijkt het noordelijk deel van Catalonië en grenst aan de Pyreneeën. 

Strandvakantie 

Blanes ligt in de provincie Gerona. Het is een zeer populaire badplaats met veel levendige winkeltjes, gezellige terrasjes en leuke kroegjes. Wanneer u de hele dag wilt feesten, kunt u tot in de vroege uurtjes terecht bij één van de vele discotheken. U kunt in Blanes een heerlijke strandvakantie houden, veel cultuur zien en korte uitstapjes maken naar de stranden van Calella, Malgrat de Mar of Lloret de Mar. 

Cercanías 

Vanuit Blanes kunt u met de regionale trein, de zogenaamde Cercanías naar Barcelona gaan. Blanes kent twee bekende botanische tuinen. De Mar i Murtra is een mooie, kleurrijke plantentuin en kent meer dan 4000 plantensoorten en wordt jaarlijks door zo’n 300.000 mensen bezocht. De tweede tuin is Pinya de Rosa. Deze heeft meer dan 7000 soorten planten. 

Gerona 

Dit is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Gerona en is ook de hoofdstad van de Costa Brava. Gerona ligt 35 km van de kust. In de stad Gerona hebben verschillende culturen hun sporen nagelaten. Arabische, Joodse en Christelijke culturen domineren de mooie oude historische stadskern. Uw vakantie in Blanes kan beginnen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *