goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Vakantie aan de Costa Verde

goedkoop-naar-spanje.nl

Ontdekkers 

Vakantie aan de Costa Verde is een vakantie voor ontdekkers. De Costa Verde is een nog vrij onbekende kuststrook in Noord Spanje, in de autonome regio Asturië. Het gebied is ongerept en vanuit toeristisch oogpunt zeer onbekend. In het gebied vindt u de Atlantische oceaan, mooie uitgestrekte stille stranden, steile rotskusten, groene gladde valleien, uitgestrekte groene loofbossen en woeste bergtoppen. 

Geheimzinnige baaien 

De Costa Verde strekt zich uit over de Asturische noordkust. In deze streek slaat de granieten zee woest tegen de klippenkust. Ontdekt hier vele verscholen strandjes, geheimzinnige baaien en kleine rotsachtige inhammen met fijn wit zand. Het zuiden wordt gedomineerd door de machtige bergen van de Pico’s. 

Slaaplelies 

In het centraal massief ligt dit bijzondere natuurreservaat. IJsblauwe gletsjers domineren het landschap van de Pico’s. U ziet er orchideeën, slaaplelies, narcissen en kievitsbloemen. De klippen en kloven zijn een geliefd domein voor de roofvogels. De machtige steenarend en de vale- en de aasgier zweven op de thermische luchtstromen boven de bergen. 

Torenvalken 

Ondanks dat ze steeds in aantal teruggaan, blijft Spanje, in Europa, het land met de meeste roofvogels. De bergen hier zijn hun belangrijkste verblijfplaats. Blauwe kiekendief, haviken en buizerds komen veel voor. Torenvalken nestelen op de rotsen. In de verte liggen prachtige steden als Oviedo en Gijón. Zij maken uw vakantie aan de Costa Verde compleet. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *