goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Vakantie aan de Costa Tropical

goedkoop-naar-spanje.nl

Spanje 

Vakantie aan de Costa Tropical geeft u het gevoel in de Tropen te zijn. Spanje is een groot land met zeer veel culturen, dialecten en eetgewoonten. Spanje is beroemd om de toeristische Costa’s aan de Middellandse Zee, de flamenco muziek met gitaar en dans in Andalusië en de omstreden stierengevechten in vele delen van het land. 

Costa Tropical 

Dit een bijzonder gebied gelegen in de regio Granada en ligt tussen de Costa del Sol en de Costa de Almería. De kustlijn ligt tussen de plaatsen Almuñécar en Almería. Vroeger maakte dit gebied deel uit van de Costa del Sol. De Costa Tropical heet niet voor niets de tropische kust. Er worden namelijk tal van tropische vruchten gekweekt zoals de avocado, mango, banaan en de papaja. 

Tropisch fruit 

De aanwezigheid van tropische vruchten komt door het uiterst milde klimaat. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt maar liefst bijna 20°C en de zon schijnt hier lang en intens. Bovendien regent het er een stuk minder dan aan de Costa del Sol door zijn grotere afstand tot de Atlantische Oceaan en beschutting door omliggende bergketens. 

Kleine baaien 

De actieve buitensporter komt hier volledig aan zijn trekken. Kleine strandjes met helder water geven gelegenheid om opwindende sporten zoals duiken of waterskiën te beoefenen. De Costa Tropical is een kust met veel leuke stranden, afgewisseld door kleine baaien met helderblauw water. 

Woestijn 

De natuur, de omgeving en het landschap in het uiterste oosten van de Costa Tropical is te vergelijken met Arizona in Amerika. Dat komt niet alleen door de temperatuur, maar vooral door het ruige bergachtige landschap en de woestijnachtige vlakten. Een vakantie aan de Costa Tropical is een avontuur.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *