goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Vakantie aan de Costa del Maresme

goedkoop-naar-spanje.nl

Spanje 

Uw vakantie aan de Costa del Maresme wordt een avontuur. Het Iberisch schiereiland is een ZuidEuropees land met een zeer eigen cultuur. Spanje is al sinds het begin van de zestiger jaren een van de topvakantielanden van Europa. Niet zo gek met duizenden kilometers strand vanaf de Pyreneeën tot aan de Straat van Gibraltar. Spanje kent zeventien grote regio’s waarvan Catalonië er één van is. In één van die regio’s ligt de Costa del Maresme. 

Populair 

De Costa del Maresme ligt in de provincie Barcelona en net onder de Costa Brava. Officieel loopt de kuststrook vanaf de levendige plaats Blanes tot aan de stad Barcelona aan de Middellandse Zee. Deze kuststrook is ongeveer 50 kilometer lang. De Costa del Maresme is vooral bij jongeren en jonge gezinnen een populaire bestemming. Leuke idyllische plaatsjes kleuren de kust in, zoals Calella de la Costa, Malgrat de Mar en Pineda de Mar. 

Zandstrand en Alella 

De kust bestaat uit lange stroken uitnodigend zandstrand en wordt hier en daar afgewisseld door een steile kust met oplopende rotspartijen. De Costa del Maresme wordt ook wel de groentetuin van Spanje genoemd, omdat in de streek veel aardbeien, tomaten en bonen gekweekt worden. De witte wijn Alella en haar landerijen zijn beroemd. Een vakantie aan de Costa del Maresme is een ontdekkingsreis langs de Middellandse Zee. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *