goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Eten en drinken in Nerja

goedkoop-naar-spanje.nl

Arabieren 

Bij het eten en drinken in Nerja denken we vaak aan Tapas en Rioja. Tapas zijn kleine koude of warme hapjes die inmiddels ook in Nederland zijn geïntroduceerd. In Nerja zijn Tapas niet meer weg te denken en horen bij de warme cultuur. Toch biedt de Andalusische gastronomie meer dan alleen Tapas. De meergangen menu’s die u kent werden al door de Arabieren geïntroduceerd. 

Feesten 

Vorstelijk eten en drinken in Nerja doen we vaak tijdens fiestas. Ze zijn wereldberoemd omdat ze hier uitnodigend, levendig en kleurrijk zijn. De festiviteiten zijn per regio anders. Wist u dat in Andalusië per jaar wel 3000 fiestas worden gehouden? Andalusië heeft vooral fiestas op religieuze basis, zoals processies en bedevaarten. 

El Candil 

Op de vele terrasjes in Nerja ziet men vooral verse vis en zeevruchten op de kaart, terwijl in het achterland van Andalusië vooral salades, soepen en wild op het menu staan. De Andalusische gastronomie is veelzijdig. Geniet ervan. El Candil is een leuk restaurant in Nerja. Salmon a parilla is een aanrader. 

Tomaten en wijn 

Het is dankzij de Arabieren dat producten als rijst, artisjokken en asperges hun weg naar de Andalusische keuken vonden. Toch heeft de gastronomie van Andalusië vastgehouden aan een aantal basisingrediënten zoals de smaragdgroene olijfolie, aubergines, verse knoflook, tomaten en de kruidige wijnen die deze witte streek voortbrengt. Neem ruimschoots de tijd voor het eten en drinken in Nerja. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *