goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Eten en drinken in Calonge

goedkoop-naar-spanje.nl

Rijstschotel 

Van het eten en drinken in Calonge gaat u genieten. Paëlla is een dampende Spaanse rijstschotel die het meest tot de verbeelding spreekt wanneer we over Spanje praten. Paëlla hoort erbij. De plaatselijke bevolking verwerkte vroeger vooral de ingrediënten die hen op dat moment ter beschikking stonden in dit gerecht zoals kip, slakken, tomaten, gedroogde bonen, artisjokken en erwten. 

Hapjes 

Tapeo is in de meeste grote steden deel gaan uitmaken van het dagelijkse leven en een middel geworden om de sociale contacten te onderhouden. Tapas kunnen worden onderverdeeld in koude en warme Tapas. Het aanbod van koude gerechten is vooral kaas, olijven, ansjovis en chorizo. Wat er aan warme Tapas te krijgen is, wordt meestal op speciale borden of zelfs de menukaart aangeduid. Slenter door het oude centrum van Calonge en laat u verrassen door een authentieke Tapas uit de streek. 

De wijnstreek Girona 

Deze streek maakt deel uit van het grotere gebied Catalonië. In deze streek wordt een grote verscheidenheid aan wijnen geproduceerd. Voor het grootste deel komt dit door de verschillen in bodemsoorten, klimaatzones, en door de menselijke factor. Wijnhuizen als Codorníu en Torres hebben hun wijnstempel op dit gebied gedrukt. De wijnen van de D.O. komen uit verschillende subregio’s. Eten en drinken in Calonge is een culinair avontuur. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *