goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Eten en drinken aan de Costa del Maresme

goedkoop-naar-spanje.nl

Paëlla 

Neem ruimschoots de tijd voor eten en drinken aan de Costa del Maresme. Paëlla is een Spaanse rijstschotel die het meest tot de verbeelding spreekt wanneer we over Spanje praten. De plaatselijke bevolking verwerkte vroeger vooral de ingrediënten die hen op dat moment ter beschikking stonden in dit gerecht zoals kip, slakken, tomaten, gedroogde bonen, artisjokken en erwten. 

Wijngaarden van Alta Alella 

De Alta Alella wijnen & cavas zijn gelegen in de Alt Penedès wijnregio, niet ver van Barcelona. Josep Maria Pujol-Busquets en zijn vrouw Christina Guillen verbouwen er 3,3 ha biologische Chardonnay en Pinot Noir druiven. Zij zijn ook mede-eigenaar van het beroemde wijnhuis Parxet. 

Geurige wijnen 

De witte geurige en een beetje bloemige witte wijnen en de minder bekende rode wijnen van Alella zijn afkomstig uit een zeer oud wijngebied dat in de laatste veertig jaar onder invloed van stedelijke ontwikkeling sterk is gekrompen. 

Druivensoorten 

In de vorige eeuw werd hier een serie nieuwe druivensoorten geïntroduceerd. Door het unieke karakter van de streek zijn de wijnen van een uitzonderlijke kwaliteit. De wijnmakerijen zijn gelegen op terrashellingen die richting zee aflopen. De hoogte bepaalt welke druivensoorten er verbouwd worden. Eten en drinken aan de Costa del Maresme kan niet zonder druiven. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *