goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Eten en drinken aan de Costa Almería

goedkoop-naar-spanje.nl

Verse Vis 

Eten en drinken aan de Costa de Almería is een beetje Moors. De gastronomie rond Almería heeft een duidelijke Arabische invloed en er wordt gekookt met veel verschillende kruiden. Natuurlijk wordt er veel vis gegeten. Verse vis uit een van de kleurrijke haventjes in de buurt. 

Rijst 

Doordat er behoorlijk wat tuinbouw is, zijn er altijd verse groenten en fruitsoorten te verkrijgen. Ook wordt er veel rijst gegeten en dat vooral in combinatie met vis. De gastronomie is divers en u zult er genieten van heerlijke maaltijden in een van de vele kleurrijke restaurantjes. 

Sopa de Almería 

Streekgerechten zijn vaak vis en schelp- en schaaldieren, zoals de vissoep Sopa de Almería uit de gelijknamige stad of Cuajadera uit Carboneras. Verder zijn er de rijst uit de plaats Garrucha en de Crema Mojaquera als nagerecht uit Mojácar. 

Tapas 

De meeste restaurants serveren koude en warme Tapas. De streek heeft een uitgebreid assortiment streekgerechten. U luistert naar flamencomuziek en geniet van een glaasje sherry. U probeert een glas Tio Pepe bij een heerlijke koude Tapas. Wedden dat u thuis ook Tapas gaat proeven? 

Calamares 

Test de traditionele Spaanse keuken zomaar ergens in de buurt van een kleine vissershaven en geniet van verse Calamares a la romana in knoflooksaus. Gefrituurde inktvisringen. Eten en drinken aan de Costa de Almería gaat vaak over vis. Kan het verser? 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *