goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Cultuur en historie van Sitges

goedkoop-naar-spanje.nl

Romeinen 

De cultuur en historie van Sitges gaat ver terug. De Feniciërs, de Grieken en de Iberiërs, die de Middellandse Zeekust bezetten en waarvan enkele stammen zich in Catalonië vestigden zijn de oorspronkelijke bewoners van Catalonië. Later bereikten de Romeinen dit gebied. Daarop volgde de Islamitische periode. 

Karel de Grote 

Tegen het jaar 800 veroverde het leger van Karel de Grote een deel van het huidige Catalonië, dat op dat moment overheerst werd door de moslims. In de 9e eeuw vond de politieke vormgeving van Catalonië plaats. Als gevolg van de Catalaanse nederlagen tijdens de successieoorlog aan het begin van de 18e eeuw, werd het gebied onderworpen door de legers van Philips V. 

Autonomie 

Al veel eerder ontstond in Barcelona de wens tot autonomie en werd de strijd aangebonden om de eigen wetten terug te krijgen en om de eigen gewoontes en taal te behouden. De deelstaat is bewoond door vele beschavingen die met hun verschillende culturen het gebied verrijkt hebben en er een uitgebreid historisch erfgoed hebben achtergelaten. 

Franco 

Conflicten over een eigen identiteit escaleerden tijdens de Spaanse burgeroorlog. Deze tijd was een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Catalanen. Het Catalaans werd verboden, dat druiste namelijk in tegen de Spaanse moraal van de dictator en er heerste zeer strenge censuur tot en met zijn dood eind jaren 70. In de cultuur en historie van Sitges speelt Franco nog steeds een grote rol. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *