goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Cultuur en historie van Nerja

goedkoop-naar-spanje.nl

Flamenco 

De cultuur en historie van Nerja is gepassioneerd als de Flamenco. Wanneer we het over cultuur hebben dan ontkomen we natuurlijk niet aan de Flamenco. Flamenco is Andalusië. Maar Andalusië is ook Nerja. Waar de Flamenco dans precies is ontstaan is niet bekend. Flamenco gaat over verdriet, passie, verleiding en liefde. Men denkt dat de dans halverwege de 19e eeuw hier is ontstaan. Maar eerst nog even terug. 

Neanderthalers 

Aan botsplinters kan men zien dat voorouders van de Neanderthalers 780.000 jaar geleden al in Spanje vertoefden. Men denkt dat de Neanderthalers ca. 40.000 jaar voor Christus, gedurende de laatste ijstijd, verdreven werden door migranten van Afrikaanse origine, de Cro-Magnon mensen. 

Mammoeten 

Aan de oostkust zijn grotschilderingen met jachttaferelen gevonden. Zij jaagden op mammoeten, bizons en rendieren. Uit het neolithicum komen aan de oostkust van Spanje talrijke vindplaatsen van zogenaamde Impreso-voorwerpen voor. 

Megalithische graven 

In Murcia en Andalusië ontstond ca. 3000 voor Christus de Almeria-cultuur die werd gekenmerkt door megalithische graven en zogenaamde idolen of cultusbeeldjes. Tussen 3000 en 2000 voor 

Christus werd het gebruik en de bewerking van koper geïntroduceerd door de Los Millares-cultuur. 

Malaca 

De eerste nederzetting was de Fenicische handelspost Malaca, die daarna achtereenvolgens in handen kwam van de Grieken en de Romeinen. De grote culturele bloei begon met de bezetting door de Moren, die er van de 8e eeuw tot de 15e eeuw heersten. De cultuur en historie van Nerja is bewogen. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *