goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Cultuur en historie van de Costa del Maresme

goedkoop-naar-spanje.nl

Eerste echte bewoners 

De Iberiërs hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de cultuur en historie van de Costa del Maresme. Dit waren de eerste echte bewoners van Catalonië. De Romeinen hebben echter ook een belangrijke rol in deze regio gespeeld. In het gebied Pinell zijn resten van tombes uit de Neolithische tijd gevonden. 

Arabieren 

Na de Romeinen heersten de katholieken in de 4e en 5e eeuw over de regio. In deze tijd waren er vele plagen die het volk teisterden. In 715 werd de provincie veroverd door de Arabieren die via het zuiden van het Iberisch schiereiland richting het noorden trokken. Maar de Arabische invloed en macht in dit gebied was heel zwak. 

Spaanse burgeroorlog 

De conflicten begonnen opnieuw in de 19e eeuw met de invasie van Napoleon en tussen 1936 en 1939 met de Spaanse burgeroorlog. Tijdens de Spaanse burgeroorlog in 1936, werd Valencia de hoofdstad van het Republikeinse Spaanse Rijk en leed mede daardoor onder de hevige gevechten tussen het oude Spanje en het leger van Franco. 

Onafhankelijkheid 

Deze tijd was een donkere periode in de geschiedenis van Spanje. Eigen talen werden verboden, dat druiste namelijk in tegen de Spaanse moraal van de dictator en er heerste zeer strenge censuur tot en met zijn dood eind jaren 70. De cultuur en historie van de Costa del Maresme gaat vaak over de onafhankelijkheid van Catalonië. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *