goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Cultuur en historie van de Costa Calida

goedkoop-naar-spanje.nl

Geschiedenis Carthago 

De cultuur en historie van de Costa Cálida laat zich niet in één woord omschrijven. Breng vooral een bezoek aan een van de musea van deze prachtige stad. Als een van de rijkste steden van de oude wereld is het fascinerend om de geschiedenis van Carthago te ontmoeten. 

Historische plaatsen 

In de hoofdstad Murcia staat een Gotische kathedraal die in 1394 gebouwd werd op de plaats van een voormalige Arabische moskee. Het Salzillo-museum met zijn sculpturententoonstelling tijdens de Paasweek is zeker een bezoek waard. Hier ligt tevens de belangrijkste haven van het gebied. 

Moorse vestiging 

Niet ver van de kust liggen een aantal kleine historische plaatsen, zoals Morella, Xàtiva en Lorca. Als laatste Moorse vestiging in Spanje staat de regio bol van de geschiedenis en architectuur. Wanneer u langs de vaak eeuwenoude Moorse dorpjes komt, staat het leven hier bijna stil. U maakt een praatje met de herder uit het dorp. Hij heeft zoveel te vertellen. 

Geschiedenis 

Deze tijd was een donkere periode in de geschiedenis van deze regio. Eigen talen werden verboden, dat druiste namelijk in tegen de Spaanse moraal van de dictator Franco en er heerste zeer strenge censuur tot en met zijn dood eind jaren 70. Die tijd is voorbij, maar de cultuur en historie van de Costa Cálida is zeker niet weg te denken wanneer u deze regio bezoekt. Gelukkig maar. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *