goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Bezienswaardigheden op Fuertaventura

goedkoop-naar-spanje.nl

Park Natural de Jandia 

Bezienswaardigheden op Fuerteventura zijn soms spannend. In het Park Natural de Jandia ligt de hoge berg Pico de La Zarza. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de meeste stranden. Er groeien nog bijzondere planten op het eilandje Los Lobos. Je kunt hiernaartoe varen met een glazenbodemboot en zo de onderwaterwereld van Fuerteventura bewonderen. Spannend en ook leuk voor de kinderen. 

Corralejo 

Parque Natural Las Dunas de Corralejo is een beschermd natuurgebied met een indrukwekkend duinenlandschap. Door de eilandbewoners wordt dit onbewoonde gebied, met de glooiende zandstroken en metershoge duinen, El Jable genoemd. Hier heerst een adembenemende serene stilte. De duinen veranderen voortdurend van vorm door de harde wind afkomstig uit de Sahara. De stranden van vakantieplaats Corralejo maken deel uit van het natuurreservaat. 

La Olivia 

Je kunt in het binnenland het pittoreske plaatsje La Olivia bezoeken. Hier vind je het 18e eeuwse Casa de los Coroneles en het Centro de Arte Canario met werk van de kunstenaars van Fuerteventura. In een groene vallei vind je de oude hoofdstad Betancuria. 

Oasis Park en Waterpark Baku 

Een leuk uitstapje voor de kinderen is het dieren- en plantenpark Oasis met leuke dierenshows. Baku is een waterpretpark met grote glijbanen en zwembaden. Doet u mee? 

Betancuria 

Betancuria is de historische hoofdstad van Fuerteventura. Het museum Arqueológico Betancuria visualiseert de geschiedenis van deze plaats en het eiland. Neem de tijd voor een bezoek. Vooral in de vroege ochtend of later op de dag is het licht bijna betoverend. Bezienswaardigheden op Fuerteventura zijn allemaal betoverend. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *