goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Bezienswaardigheden in Playa de Pals

goedkoop-naar-spanje.nl

Pals 

Bezienswaardigheden in Playa de Pals liggen dichtbij. Een bezoek aan Pals zelf mag u natuurlijk niet missen. Dit is een middeleeuws dorpje met nauwe straatje en leuke doorkijkjes. Pals staat bekend om zijn vestingmuur met de Romaanse Urentoren, de Gotische Sant Pere kerk en het uitkijkterras El Pedró met mooi uitzicht op de Medas eilanden. 

Poblado Ibérico 

De ruïnes van Poblado Ibérico in Ullastret herinneren aan de Griekse bezetting van dit gebied rond de 4e eeuw voor Christus. Een uitdagend uitje voor u en de kinderen. Doen. 

Aquadiver 

Ook leuk is een bezoek aan de kastelen Benedormiens en het kasteel van Calonge. Het waterpark Aguadiver is vooral voor de zwembad- en glijbanenliefhebber een aanrader. Het park bestaat uit verschillende zwembaden voor groot en klein. Voor de durfals is er het golfslagbad. Gaat u mee? 

Gerona 

Het historische gedeelte van de stad bevindt zich op de steile heuvel Caputxins. Dit is een van de fraaiste historische binnensteden van Spanje. De Joodse wijk en de prachtige kathedraal staan vetgedrukt op uw lijstje. Trouwens net als het mooiste plein van de stad, het Plaza de la Independencia. 

Moskee 

De originele kathedraal van Gerona, die op de plek van de huidige kathedraal stond, werd door de Moren gebruikt als een moskee. Het resultaat is één van de mooiste voorbeelden van Gotische architectuur in Spanje. Heeft u nog tijd over voor de Gotische Sant Feliu kerk en de Benedictijnse Sant Pere de Galligants kerk? 

Fiqueres 

Figueres is een schilderachtige plaats 35 km ten noorden van Gerona. De plaats is vooral bekend omdat de surrealistische schilder Dali hier gewoond en gewerkt heeft. Het Dali museum herbergt een grote collectie Dali schilderijen. Bezienswaardigheden in Playa de Pals zijn net een schilderij. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *