goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Bezienswaardigheden in Barcelona

goedkoop-naar-spanje.nl

Barcelona 

Bezienswaardigheden in Barcelona zijn tijdrovend. De Catalaanse hoofdstad en badplaats ligt in het gebied tussen de Costa Brava en de Costa Dorada. Barcelona is vooral de stad van Gaudi. Een Spaans architect en vormgever geboren in 1852 in Reus. U gaat van Gaudí houden. Echt waar. 

Gaudí en Barcelona 

Gaudí heeft markante gebouwen en objecten vormgegeven, waarvan de Sagrada Familia de belangrijkste is. Aan deze kerk wordt nog steeds gewerkt en trekt dagelijks duizenden toeristen. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer, de Kathedraal van Barcelona, Gaudi´s werken Parc Guell en Palau Guell, het Pablo Picasso Museum en natuurlijk Camp Nou, de thuisbasis van FC Barcelona. 

De Sagrada Familia 

De monumentale kerk El Temple Expiatori de la Sagrada Família is het meesterwerk van Gaudí. Gaudí is met het bouwwerk begonnen in 1882 en er wordt nog steeds aan gebouwd. Gaudí wilde een 20e eeuwse kathedraal ontwerpen, waarin symboliek en visuele interpretaties van het geloof een grote rol speelden. 

Achttien torens 

De Sagrada Familia heeft maar liefst achttien torens die de twaalf apostelen, de vier evangelisten, Maria en Christus voorstellen. De toren die voor Christus staat, moet de grootste worden met een hoogte van 170 meter. Na de dood van Gaudí in 1926 bleef men doorwerken aan de Sagrada Família. Het werk werd onderbroken in 1936 toen de aantekeningen en ontwerpen waren verbrand na beschietingen. Het project werd weer opgepakt in 1952. De verwachting is dat de Sagrada Família over vijftig jaar klaar zal zijn. 

Muntanya de Montserrat 

In de provincie Barcelona ligt het natuurreservaat Muntanya de Montserrat. De indrukwekkende schoonheid van de berg van Montserrat en de aanwezigheid van het sanctuarium van La Mare de Déu de Montserrat maakt van dit gebied één van de drukst bezochte plaatsen van Catalonië. Bezienswaardigheden in Barcelona werken inspirerend. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *