goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Bezienswaardigheden aan de Costa Verde

goedkoop-naar-spanje.nl

Gijón 

Bezienswaardigheden aan de Costa Verde zijn vaak cultureel erfgoed. De kerk van San Pedro staat op één van de uiterste punten van de baai. Het uitzicht op de Oceaan is overweldigend. Maak een wandeling langs de muur van San Lorenzo. Dichtbij het begin van de Corrida vinden we het Paleis van Revillagigedo en de collegiale kerk van San Juan Bautista. Hier vlakbij bevindt zich ook het museum van de Romeinse warmwaterbronnen. 

Oviedo 

Van 810 tot 924 was Oviedo het centrum van het verzet van de Christelijke Asturiërs tegen de trotse Moren. In 1521 verwoestte een brand het grootste deel van de stad. De indrukwekkende Gotische kathedraal Sancta Ovetensis, met aan de westzijde een 82 m hoge toren, verheft zich op de Plaza de Alfonso II. De toren werd in 1539 voltooid en behoort tot de mooiste van Spanje. 

Covadonga 

Hier werd in 722 de beslissende slag tegen de Moorse invallers geleverd. Van hieruit begon de Christelijke verovering van Spanje. In 1918 werd het Parque Nacional de la Montana de Covadonga gesticht. Het beslaat het gehele westelijke massief. 

Avilés 

De gemeente Avilés is gelegen in het centrale deel van de Asturische kust, zo’n 25 km van de havenstad Gijón. Avilés is de op een na grootste havenstad en de grootste vissershaven van de Costa Verde. De stad kent vele bezienswaardigheden zoals de kerken Santo Tomás de Canterbury en de San Nicolás de Bari, beiden uit de 13e eeuw. Er zijn ook enkele niet-religieuze monumenten, zoals het Barokke paleis Camposagrando. Bezienswaardigheden aan de Costa Verde zijn imponerend. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *