goedkoop-naar-spanje.nl
Bestemmingen

Bezienswaardigheden aan de Costa Dorada

goedkoop-naar-spanje.nl

Kathedraal Tarragona 

Bezienswaardigheden aan de Costa Dorada zijn soms religieus. De Romaansgotische kathedraal van Tarragona is gebouwd aan het eind van 12e eeuw. In de 14e en 15e eeuw is de kerk uitgebreid. Er is een 12e eeuwse kruisgang, waarvan vooral de Romaanse kapitelen bijzonder zijn. In de oostvleugel is een museum waar een collectie 14e eeuwse en 17e eeuwse wandtapijten te bewonderen zijn. 

Barcelona 

De Catalaanse hoofdstad en badplaats Barcelona ligt eigenlijk meer in het gebied tussen de Costa Brava en de Costa Dorada in de provincie Barcelona, maar verdient eigenlijk wel een ereplaats. 

Barcelona is vooral de stad van Gaudí. Een Spaans architect en vormgever geboren in 1852 in Reus. 

Salou 

De Costa Dorada is een meer dan aantrekkelijk gebied voor strandliefhebbers, omdat de lange zandstranden heel veel te bieden hebben. Actieve watersporters komen hier ruimschoots aan hun trekken. De stranden lopen langzaam in zee af, waardoor deze plek ook geschikt is voor gezinnen met kleine kinderen. Het plaatsje heeft een fraai betegelde boulevard met meer dan 350 palmbomen, een levendig centrum en een frivool nachtleven. 

Cambrils 

Cambrils heeft de vakantiegangers die meer behoefte hebben aan cultuur en rust, veel meer te bieden dan een 9 km lang strand. Slenter door kleine witte straatjes langs de haven en geniet op een terras van een frisse kan Sangria. Breng met de kinderen een bezoek aan het beroemde attractiepark Port Aventura. Bezienswaardigheden aan de Costa Dorada zijn indrukwekkend. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *